Rimbobullar

Nu kommer första steg för steg beskrivningen.
Tänkte att jag börjar med mina absoluta favorit bullar nämligen
de ljuvligt mjuka o lite krispiga Rimbo bullar.
De smakar nästan som weinerbröd
 

RIMBO BULLAR

200 g smör
25 g jäst (den röda)
2 dl kall mjölk
6 dl vetemjöl
2 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

FYLLNING

100 g smör
2 msk strösocker 
3 tsk vaniljsocker

Smula jästen i en skål och häll på den kalla 
mjölken och se till att jästen löser upp sig helt
klicka i det rumpa tempade smöret och i med
resten av ingridienserna förutom mjölet.
se till att allt blandas ordentligt
Blanda i mjölet pö om pö
och se till att de blandas här med ordentligt. 
ta degen ur skålen och lägg på mjölat bakbord
ta fram alla ingridienser till fyllningen
se till att blanda ihop så det blir en fin klumpfri kräm
kavla ut degen och skär sen 4kanter ca 7*7 cm
lägg en klick fyllning i mitten av varje 4kant
och börja sen vika ihop det
ska vikas ihop som ett kuvert så som ni
ser på bilden ovan
sen trycker ni ihop alla kanter lite extra
och lägger sen dom i bullformar på en plåt
låt jäsa i 2 timmar med handduk över
då bullarna jäst så tar du och vispar upp ett ägg
och penslar bullarna
 
sen in i mitten av ugen på 225 grader ca 8-10 min
 
låt svallna o njut
 
(perfekt att frysa in)
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback