Egengjorda choklad ägg

Det ser ut som helt vanliga ägg.
Men se vad som gömmer sig inne i dom..
 
Mumsig ljus choklad och vanilj glass kräm
 
kul att bjuda på som dessert till påskmiddagen
kanske eller att överraska barnen med
eller
varför inte skämta med folk
 
he he he
 
***********************
 
Dessa är inte så svåra att göra som man kan tro.
ska försöka förklara hur man gör o undrar ni nåt
så är det bara att fråga.
 
1. gör ett lite större hål i ena änden av ägget ca 1*1 cm
 
2. gör sönder gula inne i tex med en tanpetare
 
3. gör ett litet litet hål i andra änden av ägget o blås sen i
det lilla hålet så äggets innehåll åker ut
 
4. ställ att torka en dag
 
5. smält choklad i ett vatten bad
 
6. tejpa över det lilla hålet
 
7. häll sen ner choklad i ägget och rulla runder så att det
kommer överallt inne i ägget.
du ska alltså inte fylla ägget utan det e bara väggarna inne
i äget som ska täckas.
gör så med alla äggen
 
8. ställ att stelna nånstans där det e svalt ca 1 timme
 
9. gör samma sak som nr 7 på listan.
och låt stelna
 
10. gör samma sak som nr 7 på listan
 
11. låt stelna i kylen ca 1 timme
 
12. vispa ihop grädde och vanilj kräms pulver
och tryck i äggen med en sprits
 
13. ställ i kylen 2 timmar.
 
TADAM nu kan ni servera det
 


» Minna

Precis vad jag tänkte testa till påsk! Det jag funderar på är om det är svårt att skala ägget när det är choklad närmast. Hur gick det? Tänkte fylla mina med passionsfruktsmousse!

Svar: ja lite svårt e det att skala dom...man kan liksom inte direkt knacka de i bordet...mennär man väl börjat skala dom så går det av bara farten
imabakeaholic.blogg.se

2013-03-17 // 18:33:41
» Minna

Tack för svaret. Så det gäller att få ett litet hål då! :)

Svar: ena ändan ett större hål ca 1*1cm o anda ändan ett litet hål..i lilla hålet blåser du ut ägget så äggets innehåll kommer ur det stora.. jag andvände en nål till att göra hål
imabakeaholic.blogg.se

2013-03-17 // 21:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback